maanantai 11. elokuuta 2014

Maailmanvoittaja

Huhhuh mikä viikko takana! Rippijuhlat vietettiin 3.8 mummulassa 3 koiran kanssa ja kuumassa säässä. Maanantai ja tiistai meni nukkuessa ja pakkailemassa tavaroita Maailmanvoittajaa varten. Keskiviikkona hypättiin illalla 7 aikaan junaan. Perillä Riihimäellä oltiin vähän jälkeen 8. Coco ja Nuppu leikki koko illan.
Torstai oltiin Riihimäellä, käytiin uimassa Hyvinkäällä. Ukkonen tosin yllätti ja lähettiin takasin.
Perjantaina herättiin puol 8 täydessä tuiterissa ja lähdettiin puol 10 aikoihin kohti Pasilaa. Coco oli ainoo koira, sillä Nuppu oli vasta sunnuntaina. Ida kantoi Cocon kevythäkkiä (selliä) ja itellä ylivirkee sellisti hihnanpäässä ja varmaan 100kg painonen kassi olkapäällä.

Tolloja oli ilmottu 99 joista aika hyvin kaikki oli paikalla. Ite en ehtiny kattoon uroskehiä, kun tultiin vasta niin viime tingassa. Äijä (Cocon iskä) oli repässyt tittelin!, sen verran kuulin tuloksia :) Onnea!
Coco oli ihan innoissaan näyttelypaikalla ja oli aika tympääntynyt kun joutu selliin. Avonarttuja oli 20+Coco eli yhteensä 21
Cocolla oli virtaa ja se näky! Ravas häntää heiluttaen ja esiinty ihan hyvin, mut ei malttanu seistä kun eteenpäin olis ollu kivenpi mennä. Coco myös teki yllätyksen mitä ei ikinä oo ennen tehny, se nimittäin meni edestakasjuoksun jälkeen haisteleen tuomaria ja sitten muisti yhtäkkiä " ainii pitäs esiintyäkki!" . Tuomarina siis oli kanadalainen Richard Meen joka nauro Cocolle hampaiden näytössä ja muutenkin sen aivottomuudelle! Cocolle tuloksena erinomanen! Mutta tää eri ei oikeen tuntunu missään sillä 10 yhteensä tolloista sai EH:n, ja loput erin! Todellinen erimaatti siis....

Kilpailuluokassa juostiin ja seistiin jonkun verran, tuomari napsi sieltä täältä jatkoon koiria. Coco tippu mut ei haitannu yhtään sillä siitä näki että sillä oli kivaa ja tottakai erinomanen on aina erinomanen!

Niinkun moni jo tiesikin olin esittämässä Karjalankarhukoiria lauantaina :) Perjantaina nähtiin Karjalankarhukoirat Jätkä ja Täplä sekä omistajat Raija ja Jussi :) Harjoiteltiin hetki, mutta oli niin kuuma ettei kauheesti viittiny!

Lauantai aamuna herättiin niin väsyneinä 6:15 sillä mentiin 7:52 junalla Pasilaan. Omia koiria ei ollut niin päästiin jouhevasti aamulla matkaan :)

Perillä Pasilassa oltiin puol 9 jälkeen. Uroskehän arvosteli (9:00->) suomalainen Matti Palojärvi. Uroksia oli 43 ja Idan esittämä Jätkä vasta loppupäässä sillä kisasi valioluokassa. Matti Palojärvi oli todella asiansa osaava ja neuvoi ja kertoi kaiken kyllä sanoja käyttämättä! Antoi kirjallisen arvostelun ja kertoi myös yleisölle mistä tykkäsi ja miltä koira näyttää. Itse tykkäsin tuomarin tavasta arvostella!
Jätkä oli todella isonkokoinen uros josta Matti huomauttikin, eri kuitenkin irtosi ja Jätkä tippui viimeisenä ennen sijotuksia eli oli ns 5 :)

Narttuja oli 60 ja niillä arvostettu tuomari Tapio Eerola. Itse esitin Täplän joka kisasi avoluokassa joka oli suurin karjalankarhukoiraluokka (29). Itelle oli helpotus se kun tiesin ettei metsästyskoira kehässä oo niin pilkulleen miten esittää. Moni esitti koiransa silleen miten koira meni eli istu ja laukkas. Täplä oli tosi reipas ja sen kanssa sai oikeesti juosta!
Tapio Eerola heitti koko ajan jotain vitsejä! Täplän tuomioks ylsi eri! Tässä kohtaa huokasin helpotuksesa sillä tiesin että eriä on lähetty hakeen ja se saatiin!
Kilpailuluokassa oli varmaan noin puolet avonartuista.

Tapio rupesi sitten kutsumaan jatkoon koiria. Täplä otettiin 3 jatkoon ja siinä kohtaa olin sillee "apua!" Viisi koira tuli jatkoon ja muille sanottiin kiitos. Kerran juostiin ympäri ja Tapio Eerola totesi "tämä on showta kaikki antakaa abloodeita koko rahan edestä!". Yhtäkkiä huomasin että yksi tiputettiin ja jäljelle jäi Täplä ja 3 muuta. 4 laitettiin paikalleen ja hetken päästä myös kolmas. Täplä ja toinen jäi vielä kehään. Tapio Eerola taas innosti yleisöä taputtamaan ja siinä samassa laittoi Täplän 1!!! Siinä kohtaa olin ite ihan kuutamolla.
Tapio Eerola tuli kätteleen ja totesi " tässä on upea koira ja esittäjä osaa hommansa erinomaisesti!" Oli kyllä hieno tunne saada tuollanen kommentti tollaselta tuomarilta!

Parasnarttu ja serti sekä cabic kisaa jouduttiin hetki oottaan, mutta oli siinä kohtaa kyllä sellanen olo että oli pakko saada vähän rauhottua sillä ei kukaan meinattu uskoo tapahtunutta!
Vähän ajan päästä meitä huhuiltiin serti-kisaan, missä oli Täplä, juniorivoittaja, nuortenvoittaja sekä käyttövoittaja ja veteraani. Kerran juoksutettiin ja seistiin kunnes Tapio Eerola tuli meitä kohti ja sanoi "tänne menee serti!" . Kieltäydyin ottamasta sitä sillä Täplällä oli kaikki sertit kasassa ja ikää 3-vuotta. Muutaman puhelun jälkeen kehäsihteeri totesi:" serti menee avonartulle". Mv:ssäkun on omat sääntönsä.
Heti sertikehän jälkeen oli Cabickisa mistä siis sai Cacibin mukana tittelin, sielä oli siis kaikki koirat nuorista valioon. Juostiin kerran kehä ympäri ja Tapio Eerola huusi "tänne menee ylivoimaisesti tänään titteli!" Ja osoitti meitä!! Siinä kohtaa olin silleen "WOW"!!
Pn kehä oli vielä jäljellä. Täplä vei siitäkin pointsit kotiin ja oli siis Pn1!

Rop kehässä Täplää vastaan oli huippu hyvin pärjännyt Ari. Rop-kehän arvosteli Matti Palojärvi ja pitkän harkinnan jälkeen ansaitun voiton vei Ari! Täplä siis Vsp :)
Oli tosi magee kokemus ja todellakin voisin uudestaan mennä esittään!
Päivän yksi kohokohta oli kun Suomen Karjalankarhukoira yhdistyksen puheenjohtaja tuli kätteleen ja sanoi:" todella hienoa esitystä ja täydet pisteet koiran kanssa olevasta yhteistyöstä"!

Sunnuntaina Nuppu oli kehässä. Schipperkejä oli 77 ja Nuben luokassa eli nuorissa oli 3. Tuomarina ruotsalainen Bo Skalin, joka oli aikas tarkka! Kaikki Nuben luokassa sai erin ja lopuksi kilpailuluokassa Nube oli 2 :) Hienosti pikkuselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti